Radiant

-gázszervíz


Finta Károly
 
 

Bemutatkozás

Szolgáltatások

Beüzemelés

Garanciális javítás

Javítás, felülvizsgálat

Szervíz

Készülékek

Partnerek

Gyakori kérdések

Kapcsolat

Rólam


Tanulmányi eredményeimnek köszönhetően, az iskola ajánlásával, a Fővárosi Gázműveknél sikerült, mint pályakezdő elhelyezkednem. 1995-től egyéni vállalkozóként folytatom szakmai tevékenységemet.
bővebben

Gyakori kérdések


Mire figyeljek, ha a régi Radiant készülékem le szeretném cserélni?
Az új Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzat alapján ma már nyílt égésterű készülék cseréje hasonló rendszerűre, csak abban akkor lehetséges, ha az új készülék légellátása a s...
bővebben
   

Gyakori kérdések
Mire figyeljek, ha a régi Radiant készülékem le szeretném cserélni?

Az új Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzat alapján ma már nyílt égésterű készülék cseréje hasonló rendszerűre, csak abban akkor lehetséges, ha az új készülék légellátása a szabályzatnak megfelelően van kialakítva /pl. Aereco légbevezető/. Radiant gázkészülék csere esetén, még a vásárlás előtt, érdemes a területileg illetékes kéményseprő szakhatósággal egyeztetni az esetleges plusz légbevezetők elhelyezésével és méretezésével kapcsolatosan, hiszen az új gázkészülék hivatalos üzembe helyezéséhez az ő szakvéleményük elengedhetetlen.

A rossz hír az, hogy ezeknek az légbevezető elemeknek beépítésével, mivel gyakorlatilag külsőfali légbevezetésről beszélünk, a fürdőszoba hőmérséklete a külső levegő hőmérséklettől is fog függeni. Nyilvánvaló tehát, hogy a legideálisabb a zárt rendszerű (turbós) készülék felszerelése ilyen esetben, amely független a helyiség légterétől, és ezért nincs szükség légbevezetők alkalmazására.

Újabb rossz hír, hogy ezen készülékek telepítése magába hordozza a kémény átalakításának szükségességét, amely komoly anyagi vonzattal járhat.
Cserében családunkat teljes biztonságban tudhatjuk, hiszen szénmonoxid mérgezés esélye a nulla lesz. További jó pont a turbós gázkészülékek javára, hogy hatásfokuk 5-6%-kal jobb (kondenzációs kazánok esetében még kedvezőbb), illetve környezetvédelmi szempontokból is előnyösebb.


A Gáz csatlakozó vezetékek és fogyasztói berendezések létesítési és üzemeltetési műszaki – biztonsági szabályzata!
Miért lehet egyre gyakrabban hallani a híradásokban a füstgázmérgezésről?

Ennek több oka van:
- energia gazdaságossági szempontok alapján az emberek többsége lakásának, házának nyílászáró elemeit fokozottan légzáró műanyag szerkezetűre cseréltette, így a lakások természetes légcseréje gyakorlatilag megszűnt.
- ezzel párhuzamosan napjaink konyhai páraelszívó berendezéseinek teljesítménye megnőtt, ami működés közben a nyílászárók tökéletes szigetelésének köszönhetően, a légtérben, képes légáramlás technikai anomáliát okozni, amely gyakorlatilag visszafordíthatja a kéményből az égésterméket.
- a gázkészülékek karbantartási hiánya szintén jellemző ok. Általános tapasztalatom sajnos az, hogy az tulajdonosok jelentős százaléka, nem fordít kellő figyelmet a legalább évenkénti, egyszeri karbantartásra, felülvizsgálatra. Nem akarok senkit ijesztgetni, de sok esetben találkoztam olyan berendezéssel, amelynek működése már életveszélyessé vált és csupán a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.
- érdemes megemlíteni a CO riasztó készülékek hiányát, ami minden nyílt égésterű gázkészüléket használó háztartásban alap felszerelés kellene, hogy legyen. Igaz ugyan, hogy a készülékgyártók a ’90-es évek második felétől füstgáz visszaáramlás érzékelővel ellátott modellekkel jelentek meg a piacon, de ne legyenek illúzióink a 100%-os biztonságról. Ezek a reteszelők csak akkor lépnek működésbe, ha a visszaáramló égéstermék útjába elhelyezett érzékelő 75C ° fölé melegszik, vagyis a füstgáz hőmérsékletére reagál. De mi történik, ha a hideg kémény vagy a már korábban említett légáramlás technikai probléma lehűti az égésterméket? Ne kockáztasson! Vásároljon egy Jó minőségű CO riasztót, ami valóban a levegőben lévő szénmonoxid jelenlétre figyelmeztet.
 
 
Kulcsszavak: gázkészülék, szervíz, radiant szervíz, gázszerelő, Radiant szerelő, gáz, Radiant szervíz, szerelő Finta Károly gázkészülék szerelő

Tel.: +36 30 971 2771